Dotari

Cladirea scolii are o suprafata de 760 mp, compusa din parter si doua niveluri. Spatiul cuprinde 16 sali de clasa, 3 laboratoare (informatica, chimie-fizica, biologie), inceperi pentru desfasurarea orelor de consiliere, cabinet medical si cabinet stomatologic repartizate pe cele doua etaje, la parter aflandu-se cancelaria, birourile directorului, secretariatul, sala consiliu si o biblioteca. Una dintre salile de clasa a fost transformata in sala de sport, pentru desfasurarea activitatilor de educatie fizica pe timpul iernii sau vreme nefavorabila.

Cladirea scolii a fost recent reabilitata atat interior cat si exterior si este prevazuta cu camere video interior si exterior, sistem control acces, sistem antiefractie si sistem detectie incendiu.

Curtea scolii avea, initial, o suprafata de 8635 mp. Terenul scolii are in prezent o suprafata de 5681 mp, in care s-a amenajat un teren de sport cu gazon artificial.

Materialul didactic de care dispune scoala pentru desfasurarea procesului instructiv-educativ consta in 30 de calculatoare complet utilate pentru laboratorul de informatica, laptopuri pentru cadrele didactice care pot fi conectate la reteaua wireless a unitatii si la videoproiectoarele din fiecare clasa. De asemenea, pe langa videoproiector, fiecare sala de clasa, respectiv laborator, dispune de ecrane, boxe si imprimante. In completarea acestora scoala mai dispune de 3 multifunctionale si 2 faxuri.

SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS

Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.

             Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie  iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice  cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.

            Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE

 

             Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru  acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.

             Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.

              Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.

              Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU

               Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.

               Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.

               Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7  minute de la avertizare.

               Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens.

Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra

 

leo.